اين گره ديگر با دندان هم باز نميشود
كسي صداي آژير خطر تهران را نميشنود
ایران پرس نیوز به نقل از روزنامه سیاست روز نوشت: نزديك به يك ماه است كه از آلودگي هواي تهران ميگذرد و شهروندان نيز كه ديگر پي به دلايل ايجاد اين آلودگيها بردهاند مي دانند كه بايد به آب و هواي جديد تهران عادت كنند.
مشكل ايجاد شدهاي كه اگر بر همين منوال پيش رود ديگر با دندان هم باز نميشود. آلودگي هوايي كه به گفته وزير آموزش و پرورش تبديل به آژير قرمز كلاسهاي درس مدارس شده است.
آژير قرمزي كه وزارتخانه تحت فرمان دكتر حاجي بابايي را ناگزير به تعطيلي مدارس ميكند.
آلودگي هوايي كه اين پتانسيل را دارد كه دانش آموزان را به مرز دائم التعطيلي برساند و شرايط را براي ايجاد طرح آموزش از راه دور فراهم كند.
دانش آموزان نگران باشند يا نباشند؟
در حالي كه از نظر رئيس سازمان آموزش و پرورش تهران زكريا يازرلو هيچ نگراني نسبت به عقب ماندگي درسي وجود ندارد و با توجه به زمانبندي و بودجه بنديهاي صورت گرفته دانش آموزان شهر تهران جلوتر از سايرين حركت ميكنند اما فاطمه قربان معاون آموزش ابتدايي وزارت آموزش و پرورش معتقد است كه بايد برنامهريزيهايي در جهت جبران عقبماندگي درسي دانشآموزان انجام گيرد تا دانش آموزان از درسشان عقب نمانند. اگر چه در همين زمينه يازرلو به خانوادهها اطمينان ميدهد كه معلمان از نظر زمانبدني و بودجه بندي تدريس آمادگي كامل دارند و تدريس كتابهاي درسي تا زمان فرا رسيدن امتحانات نوبت اول خاتمه خواهد يافت و فاطمه قربان هم خاطر نشان ميكند كه ميخواهند تعطيلات را به حداقل برسانند تا والدين نگران عقبماندگي تحصيلي فرزندانشان نباشند اما گويا مسئولان يك مدرسه در منطقه 13 نگران تر از اين حرفها هستند و بيشتر از همه دلشان براي دانش آموزان ابتدايي اين مدرسه ميسوزد.
آنها براي آنكه خانوادهها نگران نباشند اقدام به برگزاري كلاسهاي جبراني در ساعت ورزش كردهاند. هر ساعتي كه 10 هزار تومان براي معلم و مدير اين مدرسه درآمد دارد و اگر دانش آموزي نخواهند اين پول را براي كلاسهاي جبراني پرداخت كند وي را مجبور به پرداخت ميكنند.
موضوعي كه علي فرهادي - مدير كل روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش آن را رد ميكند و به خبرنگار سياست روز ميگويد: «هيچ مدرسهاي در تهران اجازه چنين كاري را ندارد و چنين مدرسهاي نبايد وجود داشته باشد.»
وي پس از شنيدن تخلفات اين مدرسه كه مشخصات آن درروزنامه محفوظ است، ميگويد :« ممكن است يك مدرسه از مدارس تهران چنين تخلفي بكند كه آن را بررسي كرده و نتيجه را اطلاع ميدهيم.»
پايتخت آسيبها
مدارس را تعطيل كنيم ضرر ميبينيم. تعطيل نكنيم ضربه ميخوريم. گويا در اين پايتخت 200 ساله شهروندان تنها بايد آسيب ببينند و دم نزنند.
محمد رضا احمدوند كارشناس سلامت سازمان آموزش و پرورش شهر تهران است به خبرنگار ما ميگويد: تعطيلي مهدكودك و دبستانها به دانش آموزان ضرري نميرساند چرا كه آسيب جسمي كه به خاطر آلودگي هوا به كودكان و دبستانها ميرسد بسيار مهمتر و جديتر از آسيبهاي تعطيلي مدارس از قبيل عقب ماندگي يك هفتهاي درس است.
وي در حالي كه وضعيت آلودگي هواي تهران را كماكان در وضعيت هشدار قرار دارد توصيه ميكند كه هيچگونه ورزشي در مدارس انجام نشود و ادامه ميدهد : بهتر است به جاي زنگهاي تفريح و ورزش كلاسهاي مفيد و متنوعي براي دانشآموزان برگزار شود تا نياز به حضور آنها در فضاي باز نباشد.
تعطيلاتي كه وزير آموزش و پرورش چاره آن را اضافه كردند يك يا دو هفته در پايان سال تحصيلي براي جبران عقب افتادگي درس دانش آموزان ميداند.
تعطيلاتي كه با توجه به ادامه دار بودن وضعيت آلودگي هوا به نظر ميرسد كه ادامه دار باشد و والدين و خانوادههاي اين كودكان را دچار مشكل كند چرا كه نميدانند در برابر اين تعطيليهاي پيش آمده چه كنند.
تعطيلاتي كه حتي مسئولان اين وزارتخانه هم از آن بيخبرند و منتظر مطالعات سازمان هواشناسي مينشينند تا بلكه نزول رحمت الهي مشكل ايجاد شده براي هواي پايتخت را كميكمرنگ تر كند و آن ها را به زحمت نيندازد.
حرف آخر
حرف آخر اين گزارش را هم يك نماينده مجلس شوراي اسلامي ميزند. حسينعلي شهرياري ميگويد: «اين تعطيلات صدها ميليارد تومان خسارت اقتصادي به كشور وارد مي كند و بهتر است به دنبال راهكاري ديگر باشيم.»
وي با بيان اينكه برخي دستگاهها در اجراي وظايف خود كوتاهي كردهاند بيان ميكند:« آلودگي خطري است كه كودكان تهران را تهديد ميكند و باعث بيماريهاي قلبي و تنفسي ميشود و آنها را نسبت به كودكان شهرستاني كند ذهنتر ميكند پس قبل از اينكه به چنين شرايطي برسيم و مجبود به پرداخت هزينه 100ها ميلياردي براي درمان اين بيماريها شويم بايد تصميم جدي بگيريم.»
اما يك سوال:
آيا سودي كه از آلودگي هوا ميبريم از ضرر آن بيشتر است؟
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر