پارس دیلی نیوز:و ان خفتم الا تقسطوا في اليتامى فانكحوا ما طاب لكم من النساء مثنى و ثلاث و رباع فان خفتم الا تعدلوا فواحدة او ما ملكت ايمانكم ذلك ادنى الا تعولوا.
و اگر می ترسيد كه عدالت را رعايت نكنيد، با زنان پاك ازدواج نمائيد، دو يا سه يا چهار همسر و اگر می ترسيد عدالت را رعايت نكنيد، تنها يك همسر بگيريد، و يا از زنانى كه "مالك" آنهائيد استفاده كنيد، اين كار، از ظلم و ستم جلوگيرى می كند – نساء 3
الرجال قوامون على النساء بما فضل الله بعضهم على بعض و بما انفقوا من اموالهم فالصالحات قانتات حافظات للغيب بما حفظ الله و اللاتي تخافون نشوزهن فعظوهن و اهجروهن في المضاجع و اضربوهن فان اطعنكم فلا تبغوا عليهن سبيلا ان الله كان عليا كبير.
مردان، سرپرست و نگهبان زنان هستند، به خاطر برتري هايى كه خداوند براى بعضى نسبت به بعضى ديگر قرار داده است، و به خاطر انفاق هايى كه از اموالشان (در مورد زنان) می كنند. و زنان صالح، زنانى هستند كه متواضع اند، و در غياب همسر اسرار و حقوق او را، در مقابل حقوقى كه خدا براى آنان قرار داده، حفظ می كنند و (اما) آن دسته از زنان را كه از سركشى و مخالفت شان بيم داريد، پند و اندرز دهيد! در بستر از آنها دورى نماييد ودر نهایت آنها را تنبيه كنيد! و اگر از شما پيروى كردند، راهى براى تعدى بر آنها نجوييد (بدانيد) الله بزرگ است و قدرت او، بالاترين قدرت هاست – نساء 34
این دو آیه تنها دو نمونه از آیاتی هستند که در قرآن بر تبعیض و ظلم علیه زنان صحه می گذارد.
در آستانه هشتم مارس و پس از مطرح شدن "لایحه حمایت از خانواده" در مجلس شورای اسلامی عده ای از زنانی که خود را روشنفکر می دانند مجددا از قرائت دیگر از قرآن و اسلام دم می زنند و ظاهرا قصد حمایت از زنان را دارند. این افراد در حالی که به طور کامل از دخالت دین در حوزه قانونگذاری و حکومت دفاع می کنند همزمان از" تعدد زوجات" و "ازدواج موقت" انتقاد می نمایند که خود تناقضی آشکار است.
البته افرادی مانند شیرین عبادی هم خود یک پای دیگر مشکل حقوق زنان هستند چرا که خانم عبادی هرگز به ناعادلانه بودن قانون اساسی جمهوری اسلامی، غیر انسانی بودن قانون مجازات اسلامی و یا ساختار تبعیض آمیز حقوق زنان در متون مذهبی اشاره ای نمی کند بلکه تنها به عملکرد "برخی" قضات دادگستری جمهوری اسلامی انتقاد می کند و هرگز به طور روشن درباره تعارض و تضاد شریعت و قوانینِ مبتنی بر مذهب با حقوق زنان سخنی از سوی خانم عبادی و همفکران ایشان گفته نمی شود.
چطور می شود همزمان انسان قرآن را متنی کامل و بدون نقص بداند ولی با آیات صریح آن مخالف باشد: "چندهمسری"، "کتک زدن زن"، "ازدواج موقت"، "مساوی دانستن زن با برده"، "سنگسارکردن زن"، "زن را به مثابه مزرعه ای برای مرد دانستن" و "حجاب اجباری " از مسلمات متن قرآن و سنت محمد است. یا عرف باید قانونگذار باشد (که امروز نیست) و یا شرع، که هست!
ژست روشنفکرانه گرفتن کافی نیست. اگر کسی واقعا طرفدار حقوق زن است باید طرفدار قوانین "عرفی" در برابر شریعت و قوانین «مذهبی» باشد و به صراحت از حکومت سکولار دفاع کند.
به نظر من طیف اصلاح طلبان (اعم از مذهبی و غیر مذهبی) هزار بار خطرشان از امثال خامنه ای و احمدی نژاد بیشتر است زیرا این جناح سیاسی قصد فریب مردم و زیبا نشان دادن تعارضات متون مذهبی را دارند. متون دینی اساس شان بر تبعیض و محور دانستن "ایمان" است نه "انسان". بنابراین استخراج مفاهیمی مانند "عدالت جنسیتی"، "حقوق بشر"، "آزادی مرام و عقیده" و "حقوق اساسی زنان" از این متون کاری بیهوده و عبث است.
فعالان حقوق زنان در کشور ما تا زمانی که پیرامون همین قانون اساسی و در چارچوب قانون مجازات اسلامی و تعزیرات اسلامی و ... حرکت می کنند به کمترین حقوق خویش هم دست نخواهند یافت.
اساس قوانین فعلی ایران " دینی" و "ایدئولوژیک" است و حقوق بشر در تفکر ولایت فقیه جایی ندارد. نزاع اصلی کنونیِ اصلاح طلبان با اصولگرایان هم بر سر این است که اصلاح طلبان مدعی هستند "بهتر" اسلام سیاسی خمینی و نظام جمهوری اسلامی را "حفظ" می کنند وگرنه هنوز یک گفتمان مبتنی بر حقوق بشر و فارغ از حکومت مذهبی از سوی اصلاح طلبان دیده نشده است.
کوروش از تهران
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر