۱۳۹۰ مهر ۱۵, جمعه

وبلاگ؛ پایان فعالیت اینترنتی و افزایش جنبش های خیابانی

ایران پرس نیوز:وبلاگ shahsavar.blogspot

حکومت ایران از سالها پیش توانایی بستن پورتهای وی پی ان را داشته ولی بخاطر بی آبرویی و هزینه‌های بین‌المللی و همچنین ناکار کردن سیستمهای خود تاکنون از این کار صرف نظر نموده بود.

در سالهای گذشته کاربران ایرانی برای دسترسی به منابع خبری و آگاهی رسانی به همگان به اندازه کافی و به بهترین وجه از تمامی تکنولوژی های موجود استفاده کرده و به پیش تاخته اند و به عبارت دیگر ضربه‌های کمر شکنی با کمک اینترنت به رژیم وارد کرده اند.

چند نمونه از قرارهای فیس بوکی، پخش کردن صدا و تصویر از اعتراض های اجتماعی، شکنجه و کشتار زندانیان، اعدام ها و سایر خشونتهای رژیم آن هم با کمک اینترنت پشت حکومت دیکتاتوری جمهوری اسلامی را به لرزه در آورده‌اند تا آنجا که سرنگونی خود را نزدیکتر از همیشه می‌بینند و مجبور شده‌اند به آخرین حربه دست ببرند غافل از اینکه جوانان ایرانی هوشمندانه از دیگر تکنولوژی های موجود برای دستیابی به حقوق انسانی خود استفاده خواهند کرد.

از چند روز پیش که زمزمه بسته شدن پورتهای وی پی ان شنیده شد، بسیاری از بچه‌ها از ایران در سایتها و فورومهای اینترنتی خواهان راه حل هستند. هرچند راه حلهایی برای دور زدن این مشکل وجود دارد ولی در این میان دوستان زیادی هم خواستار تحریم اینترنت و پایان مبارزه اینترنتی شده‌اند و خواستار بردن اعتراضهای اجتماعی از محیط اینترنت به سطح جامعه شده اند.

به نظر من هم تاکنون که ایرانیان با کمک اینترنت به اندازه کافی بزرگترین ضربه‌ها را به مشروعیت این رژیم در درون و بیرون از کشور وارد کرده اند، زمان آن رسیده که این حرکتها بیشتر از گذشته به میان مردم کوچه و خیابان برده شود. پس من هم با آخوندها این یک بار موافقم، عمر مبارزه اینترنتی برای ایرانی‌ها تمام شده و حالا شب نامه‌ها و شعار نویسی روی دیوارها و اسکناس نویسی و سایر روشها انتظار ایرانیان را می کشد.

در اتوبوسها، مترو، میدانهای شهر، محل کار، میهمانی های خانوادگی و همه جا میتوان همان کاری را کرد که در اینترنت می کنیم. امروزه در هر خانه‌ای یک چاپگر هست،‌ چاپ شب نامه، تکثیر سی دی و منتشر کردن مقاله های روشنگر و حتی قرار گذاشتن برای تظاهرات بسادگی میتواند به مدلهای کلاسیک و قدیمی برگردد.

با این حرکت رژیم، هیجان و ماجراجویی جوانان پرشوری که پشت مونیتور ماجراهای جنبش مردمی کشورشان را دنبال می‌کردند به خیابانها خواهد آمد و بار دیگر که تظاهراتی شود مردم بیشتری به نسبت گذشته در خیابانها خواهند بود.

بیایید به جای نگرانی از بسته شدن پورتهای وی پی ان، این خودزنی رژیم ضد بشری را جشن بگیریم و بیشتر از گذشته ایمان بیاوریم که چهار ستون این رژیم به اندازه‌ای به لرزه افتاده که حاضر است به این بی آبرویی آشکار و خودزنی بزرگ دست بزند.


آگاهی‌های فنی: پورت وی پی ان چیست و چکار می کند؟

اینترنت مجموعه‌ای از کامپیوترهاست که همانند تورهای عنکبوت به هم پیوسته اند. برای فرستادن اطلاعات از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر به ناگزیر اطلاعات مزبور از دیگر کامپیوترها نیز گذر میکند.

البته بیشتر این کامپیوترهای واسطه در دست دولتها یا سرویس دهندگان بزرگ اینترنتی هستند و بسیاری از آن‌ها با این اطلاعات کاری ندارند ولی هنگامی که پای دولت های دیکتاتور که تمام زندگی مردم را در کنترل خودشان می خواهند به ماجرا باز شود قضیه فرق می کند.

برای کوتاه کردن دست اشخاص ثالث به اطلاعاتی که شرکتها یا اشخاص روی اینترنت رد و بدل می کنند، با کمک تکنولوژی ویژه ای به نام «شبکه مجازی و خصوصی» یا وی پی ان در اینترنت میتوان تونلهایی ساخت که یک کامپیوتر را به کامپیوتر دیگر متصل کند و از این تونلها برای جابجایی امن اطلاعات استفاده کرد. در این روش هر چند کامپیوترهای واسطه این تونلها را می‌بینند ولی به درون آن دسترسی ندارند.

شرکتها و ارگانهای بزرگ خصوصی و دولتی از مهمترین مصرف کنندگان وی پی ان می‌باشند زیرا بدون کمک این تکنولوژی اطلاعات آن‌ها بسادگی در وسط راه دزدیده شده و اسرار کاری آن‌ها فاش می شوند.

یکی دیگر از مصرف کنندگان این تکنولوژی فیلترشکن ها هستند که برای تضمین امنیت کاربران ایرانی با کمک وی پی ان اطلاعات رد و بدل شده بین کاربر و اینترنت بیرون از کشور را برقرار می نمایند.

برای اینکه شبکه‌ها (کامپیوترهای واسطه) بتوانند این تونلها را به مقصد برسانند، درگاه های (پورت) استانداردی برای این تونلها تعریف شده است که وارد جزپیات آن نمی شویم.

هر سرویس دهنده اینترنت نیز بر اساس این استانداردها پورتهای خود را تنظیم میکند و البته می‌تواند این پورتها را مسدود کند که در این صورت راه اندازی و اجرای تونلهای وی پی ان را در میان کاربران خود غیر ممکن می سازد. اتفاقی که امروزه در ایران افتاده است.

هیچ نظری موجود نیست: